Onze drie musketiers: de verkoopmiljonairs van 2023 onthullen hun geheimen   

Tijdens de jaarlijkse sales meeting, dit jaar gehouden op 6 februari in Den Bosch, zet KLM haar sales miljonairs in het zonnetje. Dit zijn de customer service helden die in een jaar voor meer dan één miljoen euro aan tickets en services verkopen. Cygnific is trots op haar drie verkoopmiljonairs van 2023: Barry Zandstra, Steven Maatkamp en Dave ten Hoeven. Omdat deze mannen een podium verdienen, laten we wat meer over hen te weten komen en hoe ze dit hebben bereikt. 

Steven: “Ik zet altijd een stapje extra en laat geen enkele verkoopkans voorbijgaan. Ik kan goed actief luisteren en ontdek snel wat een klant echt nodig heeft. Door hoogwaardige service te bieden, zijn hoge verkopen een automatisch gevolg.” 

Barry: “De belangrijkste regel is: als je een ticket kunt verkopen, verkoop dan een ticket. Stuur de passagier niet altijd zomaar terug naar de website. Want wie zegt dat ze dan weer naar de website van KLM gaan en niet naar een andere aanbieder? Elk scenario waarin je een ticket verkoopt, verdient de voorkeur boven een scenario waarin je dat niet doet.” 

Onze recordhouder en zijn unieke benadering van klantenservice 

Om het mysterie van onze sales recordhouder te ontrafelen, hebben we Dave ten Hoeven gesproken voor een interview. Dave verkocht in 2023 voor 2,3 miljoen euro aan tickets en services voor KLM. Hoe deed hij dat? En wil hij zijn geheimen verklappen? Laten we dat uitzoeken! 

Een blauw hart 

Dave heeft een groot blauw hart voor zowel KLM als Cygnific en is een echte ambassadeur van onze merken. Hij werkt voor de Platinum Service Lijn, een speciale service voor de meest trouwe passagiers van KLM. Dave zegt hierover het volgende: “De meeste passagiers weten precies waar ze voor bellen en dat maakt het voor mij makkelijker. Ik ben echt van het telefooncontact en het gesproken woord. Platinum passagiers zijn heel zakelijk, maar je kunt het ook heel persoonlijk maken en daar win je denk ik ook je klanten mee. Je kunt bijvoorbeeld een tip delen over een plek waar zij voor het eerst naartoe gaan. Doordat je het persoonlijk maakt, kun je ook een beter product maken voor de passagier. Mijn voordeel is ook echt wel dat ik de combinatie van Flying Blue Miles tickets en betaalde tickets heel goed en snel kan maken. Zo kan ik in sommige gevallen gunstigere ticketprijzen bieden als een passagier genoeg Miles heeft gespaard.” 

Verkopen is niet het doel, maar een mooie bijvangst 

Bij Dave draait lang niet alles om verkoop. Sales zijn voor Dave een mooi resultaat van klantcontact dat echt persoonlijk is. Hij haalt veel voordeel uit zijn kennis van de KLM procedures en het reserveringsysteem, maar ook uit zijn mensenkennis. Dit zorgt ervoor dat hij tijdens een gesprek met een passagier niet alleen snel kan inspelen op het aanbod van KLM, maar ook zijn voelsprieten uitzet om snel te ontdekken wat de behoeften van de passagier zijn en of die wellicht enigszins kunnen meebewegen met het aanbod van KLM. Bijvoorbeeld als de ticketprijzen op de omliggende reisdagen van de passagier gunstiger zijn dan de daadwerkelijke reisdagen die de voorkeur hebben. 

“Sales zijn zeker mooi meegenomen, maar het is echt niet alleen dat. Het is de combinatie van het product, een blije passagier, maar ook zeker bij de Platinum Service Lijn is de kans dat je diezelfde passagier nog eens spreekt vrij groot. Zo heb ik ook de mogelijkheid om met een aantal een persoonlijke band op te bouwen.” 

Onze rol in de gehele klantbeleving 

We kunnen nu toch wel concluderen dat Dave zijn geheim ligt in het bieden van een unieke en persoonlijke klantervaring waarbij hij veel profijt haalt uit zijn kennis en ervaring. Hij is zich ook heel bewust van de rol die Cygnific inneemt in de algehele beleving van de passagier bij KLM: “Ik denk dat wij het als service centre zo ontzettend goed doen. Wij zorgen ervoor dat we onderdeel zijn van de gehele klantervaring, die bij KLM al heel goed is. Het warme gevoel dat wij de passagiers kunnen geven in het klantentcontact via Cygnific, op de luchthaven en aan boord is juist iets waardoor we ons product zo mooi kunnen maken. Dat vind ik eigenlijk het mooie van mijn vak.” 

Meer nieuws

SPARK: creativiteit en innovatie bij Cygnific

Robert-Jan Klappe benoemd als Directeur Operations bij Cygnific   

Cygnific verwelkomt Kris Mandap als Algemeen Directeur IASA   

Cygnific verwelkomt Peter Bastmeijer als nieuwe Directeur Financiën, Rapportage en Controle  

Cygnific’s internationaal talent bij de WFM Awards 2023

Een bezoek aan de Pink Gellac winkel in Amsterdam 

De Digitalisering van Klantenservice via Salesforce

KLM en Rituals tillen klanttevredenheidsnormen naar een hoger niveau 

CCMA nomineert onze Directeur Operations Maartje 

De kracht van slimme innovatie en continue verbetering bij Cygnific  

Neem contact met ons op.

Neem contact
met ons op.

Postal address Cygnific

Postadres
Cygnific B.V.
Molenwerf 22,
1014 BG Amsterdam

Melanie Stemerdink Geïnteresseerd in een samenwerking? Onze commercieel manager staat klaar voor jou

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Copyright 2024 Cygnific | Website door Next Lead